Alla inlägg den 28 april 2009

Av madeleine karlsson - 28 april 2009 21:23


Jag sitter här som vanligt med mitt kvällste i en stor mugg bredvid mig och funderar lite över livets mirakel, problem och stordåd.

Jag har en tendens att bli lite filosofisk så här mot kvällningen när jag sitter ensam på trägolvet i min lya som tydligen inte kommer att bli renoverad förrän jag väljer att flytta ut (Men det är en annan historia)...


Tvätten hänger på tork nere i det surrande torkrummet, jag har diskat och kliat mig i ögonen fastän jag vet att jag inte ska. Jag är fruktansvärt sugen på hemkokt äppelkräm, den som mamma brukar göra. Den godaste i världen som man inte får så ofta nu när man bor själv. Jag har prövat att koka den men det blir liksom inte detsamma.


De senaste dagarna har jag varit helt frälst i Ted Gärdestad. Han var verkligen fantastisk och skapade, tillsammans med sin bror, underbara stycken musik. Jag tycker om honom, precis som jag tycker om Cornelis Wresvijk. Svenska, fantastiska, musikaliska och förmögna att frambringa små leenden på ens läppar med hjälp av antingen finurliga eller vackra texter och melodier. 


Den nya kursen, research och yrkesetik, har börjat. Jag känner mig redan stressad. Fem uppgifter, en tenta och ungefär sex böcker skall avklaras på fem veckor. Första redovisningen ska ske på Onsdag nästa vecka. Då ska vi presentera en gruppvis vald bok och den har inte kommit hem till min brevlåda ännu. Dessutom åker jag hem till fina J imorgon och kommer inte hem förrän på Söndag. Det verkar som att maddemus kommer att få turboläsa boken på mådag och tisdag... Kul! :) Jag hoppas, med hela min kropp, att boken hinner komma imorgon så att jag kan ta den med mig. Kom igen nu posten, visa vad du går för!!!!

För övrigt så satt jag och tänkte, när vi fick kurslitteraturlistan,  att hur faan ska man som student ha råd med böcker egentligen? Hur överlever man egentligen med så lite pengar?? Jag har klarat det i snart ett år och visst, det är jäkligt snålt men jag har klarat det tack vare mina föräldrar som hjälpt till med ett par skor då och då, lite mat och annat smått och gott. Det programmet som jag läser är relativt nytt och finns inte på så många platser i Sverige och därmed innebär det att böckerna vi använder oss av inte är speciellt lättsålda eller lätta att få tag på begagnat eller på bibliotek och så vidare...Det innebär att man måste lägga en del av den ofantligt stora studentlånepengen på dessa dyrgripar. Jag undrar om inte lärarna kan komprimera sina meterlånga litteraturlistor till ett mindre antal? Man kan som människa omöjligen få in sex hela böcker i sitt huvud på fem veckor och dessutom blir det himla dyrt... Läsa dem hinner man väl men att sedan minnas, det är en annan sak... Nåväl, jag hade tur den här gången och hittade två av böckerna på bibblan, två finns som pdf och en har jag beställt för närmare 300 pix... *suck* Bara att ladda inför nästa tenta med andra ord och våndas lite till... ;9 Men nu vet jag att jag kan om jag vill!


Nu är temuggen urdrucken, tvätten redo att tas upp från tvätteriet och jag är nog snart redo att borsta huggtänderna så att jag kan krypa till kojs. Imorgon är det nämligen Onsdag och då får jag träffa någon som jag saknat i närmare två veckor. Det blir härligt!




Av madeleine karlsson - 28 april 2009 07:32


Jag är sååååå trött idag, eller ja för jämnan känns det som. Att ha pollenallergi och att äta pollenmedicin är som att slå huvudet i väggen varje timme, varje dag... 


Baaah, jag vill bara klia mig i ögonen, skölja dem och gå tillbaka till sängen...



God morgon!

Presentation


Förflyttad Eskilstunabo som nu mera samboskapar i Enköping.

Omröstning

Har du varit här förut?
 Jajjemensan!
 Aldrig!
 Inte en susning!

Fråga mig

6 besvarade frågor

Gästboken

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21 22 23
24
25
26
27 28
29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards