Alla inlägg den 16 september 2010

Av madeleine karlsson - 16 september 2010 19:46

Vad tänker du på när du hör ordet praktik?

Vad innebär det för dig?


Nyss såg jag att jag fått mail från personen från tidningen där jag ville praktisera. Äntligen ett besked tänkte jag som väntat ända sedan i måndags på att få höra någonting...


Det var bråttom med att jag så snabbt som möjligt, igen, förklarade vad jag ville med min praktikplats då hon inte riktigt var på det klara med det.?

Så i måndags skrev jag ett mer utförligt mail, efter att jag tagit kontakt med min lärare. Jag skrev att jag i den mån det är möjligt och tillåtet som pratikant vill prova på arbetet på en tidningsredaktion. Om det innebär att skriva en krönika, intervjua, korrläsa eller något annat kan ju inte jag svara på eftersom jag aldrig varit på en tidningsredaktion förut. I min hjärna så innebär en praktik just det, att få prova på det arbete som praktikplatsen erbjuder.


Tydligen så hade jag fel. Idag stod det i mailet att hon tyvär inte kunde erbjuda mig en praktikplats dels för att de redan skulle ha två praktikanter de veckorna och för att hon fortfarande inte var på det klara med vad jag ville med min praktik.


Va? Inte på det klara? Vad är oklart?


Jag har ju svarat så gott och så tydligt jag kunnat, utifrån min egen kunskap, på hennes frågor. Jag vet inte vad annat jag skulle ha sagt. Ville hon att jag skulle koka kaffe och handla lunch åt redaktörerna och den andra personalen? Städa lokalerna? Eller vad?


Jag kan inte för min värld förstå vad jag har svarat fel på! Jag vill prova på att arbeta på en tidningsredaktion. Är det svårt att förstå innebörden av den meningen? Är det inte det som är meningen med en praktik?


Jag kunde inte hålla mig utan skrev tillbaka ett mail där jag i princip skrev detsamma. Jag skrev att om jag inte får analysera, skriva en rapport om företaget/arbetsplatsen och inte heller prova på yrket som sådant så kan jag inte heller förstå vad man som praktikant gör på deras arbetsplats.


Är det jag som är helt dum i huvudet? Jag känner mig i alla fall något vilsen, vad ska jag säga till nästa företag som jag söker praktikplats hos när de frågar vad jag vill med min praktik??? Att meningen med praktiken INTE är att få en större insikt i hur arbetsplatsen fungerar och att jag absolut INTE vill prova på arbetsuppgifterna? Nä, jag kokar kaffe och står för underhållningen på fredagseftermiddagarna...



Så dumt!



(Om någon riktig och vettig människa som jag förstår mig på, och som förstår sig på mig, har en praktikplats att erbjud så går det bra att höra av sig)

Av madeleine karlsson - 16 september 2010 10:49


Hej då, nu åker jag!


Snart lämnar jag dig igen, du som fostrat och tagit hand om mig så länge. Snart åker jag, men bara för att återvända. Jag tar med mig din gamla höst och blandar den med min nya.


Snart åker jag ifrån ett hem till ett annat. Håller du mig i handen då? Du som känns så trygg och välbekant, gör du mig sällskap? Vi kan prata om hur vi hade det förr, hur allt var så mycket annorlunda då. Ja, kom vi gör sällskap hem till mig.

Du ska få se hur jag bor, hur fint jag har det och hur bra jag trivs. Du ska få se min gata och mitt hus, mina nya promenadvägar och alla som jag känner. Du ska få smaka på luften och se allt det gröna byta färg. Jag vill visa dig torget, som är mycket mindre än ditt. Men du får inte bli avundsjuk, för jag kommer tillbaka.


Det var trevligt att råkas igen men nu vill jag hem, hem till min säng, mina saker och min fina korvbulle.


Vi ses igen Eskilstuna!



Presentation


Förflyttad Eskilstunabo som nu mera samboskapar i Enköping.

Omröstning

Har du varit här förut?
 Jajjemensan!
 Aldrig!
 Inte en susning!

Fråga mig

6 besvarade frågor

Gästboken

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards