Alla inlägg den 19 april 2012

Av madeleine karlsson - 19 april 2012 10:51



God morgon, jag sitter här vid mitt skrivbord, tuggar i mig ett äpple och dricker en (är inne på min andra) kopp kaffe. Fick också för mig att jag skulle lyssna på Coldplay, eller ja så var det ju inte riktigt faktiskt. Det var nämligen så att jag hade nån av deras gamla slagdängor i huvudet, surrandes runt och runt om och om igen och jag kunde helt enkelt inte få tyst på`t. Nu minns jag inte ens vilken av låtarna det var men någon av de äldre (alltså någon av de bättre). Jag har sjungit också, högt. Det är så sällan jag gör det nu för tiden. Det är liksom inte samma sak som när man bodde själv. Då kunde man klämma i när som helst utan att det kändes som om nån lyssnade på en. Jag kan liksom inte släppa loss när Korvbullen är hemma, är fortfarande inte van vid att sjunga inför andra trots att jag älskar att använda rösten på det sättet... Knas.


Inte blev det nån spelning med grabbarna (de är gubbar egentligen)  den här veckan heller, pappsingen, tillika gittaristen i den här lilla konstellationen är sjuk. Ibland funderar jag på hur jag skulle kunna använda min röst här i Enköping, sjunga i kör eller nåt sånt men så tänker jag att nää körsång är ju sjukt tråkigt. Jag vill inte sjunga en stämma, jag vill sjunga en sång. Jag var med i en kör en gång när jag var mycket yngre än vad jag är idag, en kyrkokör och ja, ni kan ju tänka er själva. Det var INTE min grej. Det var visserligen inte scouterna heller men ja då har man ju testat i alla fall.




Jag var riktigt kaffesugen ska jag be att få medge. Igår drack jag inget alls, kände mig inte riktigt okej, ont i magen och huvudvärk. Nu mår jag prima, alltså får jag dricka kaffe. Lika bra att värma upp nu innan jag åker hem för mamma kokar kaffe varje kvart känns det som. Där finns det alltid tillgång till en rykande kopp. Ja, jag är alltså på väg hem kan man säga, hem till ursprungshemmet då alltså. Jag sitter mest och sitter av tiden här i min sköna stol som rumpan nu faktiskt får plats lite bättre i.


Vad jag ska göra i Eskilstuna? Jag ska på kalas, eller ja fest heter det nu för tiden när man är lite äldre. Då duger det ju inte bara med ett vanligt saftkalas med bullar och tårta utan då måste man liksom ta tillfället i akt och hälla i sig lite alkohol. Jag har inte bestämt mig för om jag ska dricka eller inte än. Nu när jag ställer mig på vågen dagligen så känner man att det där med alkohol inte alls är speciellt bra för vikten och fettförbränningen, den stannar ju upp helt och hållet. Men så tänker jag att jag måste få ha lite kul ibland också och att jag måste vara nöjd med mig själv hur mycket eller lite jag än väger. Jag måste få ha ett liv också, kan inte bara tänka på kalorier, intag, uttag, motion och vikt och blablabla. Sedan när blev jag en sådan egentligen? Nä, vi får se helt enkelt.




Det var ju meningen att jag skulle ta med mig träningskläder också så att jag skulle kunna motionera men ärligt talat hur mycket ska man få plats med i sin väska egentligen? Jag har underkläder, tights, några ombyten, en långtröja, ett par extra tygskor och necessären. Plattången ska knölas ner också å sedan är det liksom fullt. Träningsskorna, om man nu ens kan kalla dem för det i det skicket de är, och den långa, tjocka tröjan jag har på mig när jag går ut får liksom inte alls plats. Surt sade räven om rönnbären. Ååå jag måste, måste, måste köpa nya dojjor! Jag får så förbannat ont av de jag har så det går knappt att gå i dem. Ska bara trolla fram pengar först!


Nä, om jag skulle ta och knöla ner plattången, dra igen dragkedjan på den fullsmockade väskan och pallra mig iväg till tågstationen. Jag ska mellanlanda i Västerås nämligen och träffa min föredetta klasskamrat A. Vi ska diskutera viktiga saker och förmodligen skratta ett och annat litet skratt över en möjlig lunch.




Ta hand om er där ute! 

Presentation


Förflyttad Eskilstunabo som nu mera samboskapar i Enköping.

Omröstning

Har du varit här förut?
 Jajjemensan!
 Aldrig!
 Inte en susning!

Fråga mig

6 besvarade frågor

Gästboken

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards