Alla inlägg den 5 april 2011

Av madeleine karlsson - 5 april 2011 19:01

Det var några dagar sedan sist, jag har inte haft lust att blogga men nu, nu jävlar är jag arg och då måste jag blogga.


Jo så här är det att för det första så har vi i min familj, när vi köpt elektronikgrejer typ micro, telefoner, högtalare, DVD-spelare och annat alltid lyckats få hem exemplar som på ett eller annat sätt varit trasiga eller bara vägrat fungera. Det brukar sluta med att vi alltid får åka extravändor till butiken där vi handlat, byta produkt eller lämna tillbaka varan. Det är nu mera ett ständigt skämt hemma hos oss när nån köpt något nytt...


-Haha, ingen idé att du öppnar förpackningen ens för du vet att den kommer vara trasig, brukar syrran säga.


-Men pappa, du behöver inte ställa in bilen i garaget för du kommer ändå behöva åka tillbaka med de där högtalarna, kanske jag säger.


Efter att pappa köpt ny cdspelare och lämnat tillbaka den för andra gången:

-Nejmen, den var väl inte trasig???


Ibland så skiter man till och med i att köpa något nytt bara för att man inte orkar åka alla vändor och ringa alla samtal till olika företag hitan och ditan.


För det andra så har min telefon fungerat väldigt dåligt i ungefär ett halvår och det har väl varit dags att köpa en ny. Kruxet är ju det att jag inte har så mycket pengar att jag bara kan gå och köpa sådana grejer när som helst så därför har det liksom inte blivit av. Därför fick jag nu låna Korvbullens gamla telefon som inte heller fungerar som den ska. Den stänger av och på sig då och då men den tar i alla fall emot samtal och meddelanden.


Korvbullen överraskade mig däremot här om dagen med en, i mitt tycke, alldeles för stor slant på kontot som han hade fört över. Det hade han gjort bland annat för att jag skulle kunna köpa mig en ny telefon. Jag blev så överraskad och överrumplad av detta så jag började gråta. För att han är så fin. För att han litar på mig. För att jag faktiskt var i behov av en ny telefon. För att han är snäll och för att han är han. För att jag tycker så ofantligt mycket om honom.

 

Nu var det således upp till mig att förvalta de här pengarna och köpa en bra, pålitlig mobil så att vi kan nå varandra och andra när vi behöver. Igår åkte jag därför ut till Elgiganten och pratade med en tjej där om alla tusen olika modeller. Jag valde mellan en LG och en ZTE (Kan ha varit ZET, jag minns fan inte) Blade, nåt nytt märke som var väldigt populärt och väldigt bra på alla sätt och vis. Tjejen rekommenderade den telefonen över LG:n men efter att jag konfererat med Korvbullen så ville jag nog ändå ha LG-telefonen. Saken var den att den inte fanns hemma och jag behövde en telefon i detta nu eftersom vi ska åka till Halmstad. Det blev alltså Blade-telefonen för den var den enda de hade hemma och den hade fått i stort sätt samma betyg som LG-telefonen så jag tänkte att jaja, det spelar väl ingen roll. Bara jag får en fullt fungerande telefon.


Jag kom hem, satte igång telefonen, beställde mobilt internet från Tele2 och försökte få igång alla funktioner. Att ringa och sms:a fungerade alldeles utmärkt men när det kom till internet och Googlekonton och allt vad det var så fungerade ingenting... Jag började ana oråd men tänkte att det kanske dröjer några timmar...


Inte heller idag har det fungerat så jag ringde både Tele2 och Elgiganten. På Tele2 sade de att de inte kunde se några fel från deras sida, enligt dem skulle jag ha kontakt och kunna koppla upp mig. Enligt Elgiganten så sade tanten jag pratade med att det nog var bäst att åka tillbaka med telefonen till det stället där jag köpte den eftersom jag hade gjort alla åtgärder jag kunnat.


Här någonstans börjar jag bli jävligt irriterad.


Jag blev irriterad för att min far har bilen ungefä'r 76230948+2 kilometer från stället där mamma och pappa bor så att man först måste hämta en cykel ur garaget som hör till det här huset, cykla till bilen som står där mina föräldrar bodde förut och sedan köra till butiken. Jag blev irriterad för att det regnade och jag blev irriterad för att det än en gång var fel på en elektronisk apparatur.


Väl på Elgiganten så säger personen jag pratar med att man inte kan lämna tillbaka telefoner. Inga företag tar tillbaka trasiga telefoner nu för tiden, de skickas istället på lagning. Jag frågade rakt ut om han var helt allvarlig? Kan man inte lämna tillbaka en trasig produkt för att få en ny, kanske ett annat märke?

Nej, sade han bara.

Jag blev så jävla arg att tårarna började rinna nerför kinderna. Varför i helvete ska jag alltid råka ut för sånthär? Jag ville ju kunna säga till Korvbullen att jag hade världens bästa och finaste telefon som funkade jättebra och att det var tack vare honom som jag kunde köpa den. Jag ville visa honom att det köp jag gjort var det rätta, att det inte blev fel och att jag köppte något bra för pengarna han gav mig. Å så går allt åt helvete!!!


Ja, så där stod jag och grät i varuutlämningen med andra människor i kö bakom mig. Jag kunde inte hjälpa det för jag var faan fly förbannad och jäkligt besviken. Både på mig själv, som uppenbarligen inte kunde göra ett bra köp och på företagen som är så idiotiskt jävla stendumma och inte tar tillbaka trasiga varor. Jag hade tänkt, på vägen dit i bilen, att jag skulle välja den där LG-telefonen istället och lägga till pengar. Men inte ens det kunde de göra? Vafaan är det här för jävla sätt? Jag hade inte en aning om att det var så här nu för tiden. Jag menar det var ju inte direkt så att hon som sålde telefonen till mig berättade att har du väl köpt den här så kan du varken få en ny telefon, en annan telefon eller pengarna tillbaka om den här inte fungerar eller om du inte känner dig nöjd med ditt val...


Det är ju helt sjukt! Helt jävla sjukt! Och jag är så arg och jag har för tillfället så ont i huvudet att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Vad hände med kunden har alltid rätt-mentaliteten? Har de som producerar mobiltelefoner och Elgiganten helt tappat det tänket?


När jag köper en vara i en butik så förväntar jag mig, om jag är missnöjd med den, om den är trasig eller om något annat problem uppstår att jag kan gå till butiken och lämna tillbaka den och få en ny eller en annan likvärdig produkt. Men allt det här har med pengar att göra. Som vanligt. En gurka eller ett klädesplagg går bra att lämna tillbaka men inte en mobiltelefon som kostar betydligt mer.


Så vad kunde Elgiganten göra åt detta lilla problem? Ingenting! Det enda de erbjöd mig, där jag stod och grät och svor över att det var helt oacceptabelt och sjukt, var att lämna in telefonen så att de kunde "laga" felet och låna ut en telefon till mig under tiden. Jag frågade vad det var för telefon och killen sade att det var en vanlig knapptelefon utan internet och sånt. Inte ens en likvärdig lånetelefon kunde man få! Jag tackade nej till detta fabulösa skiterbjudande och sade att jag lika gärna kunde använda Korvbullens telefon.

Problemet var ju också att jag bor i Enköping, där finns ingen Elgigant och direkt efter Halmstad så åker jag ju tillbaka hem och telefonen skulle naturligtvis inte hinna bli klar tills dess så vad skulle jag göra? Skulle jag gå därifrån med den nuvarande telefonen och låta den vara trasig, skulle jag lämna in den och inte kunna hämta ut den eller skulle jag bara skita i att den kostade 2000 kronor och bara slå igen dörren och kliva ut ur butiken?


Jag stod där och var arg och undrade hur i hela helvetet det skulle gå till... Jag kunde ju inte slänga bort de pengarna jag fått av Korvbullen heller, min fina Korvbulle, även fast jag hade god lust och bara gå ut ur butiken och köra till en annan butik och köpa en annan telefon. Till slut så veknade kilen lite och sade att det enda han kunde göra var att skicka den hem till min adress i Enköping när den var färdig. Det var det enda alternativet jag kunde välja så så fick det bli. Jag var noga med att påtala hur jävla missnöjd och arg jag var. Han tog emot alla ord och sade att han förstod. Han kan omöjligt ha förstått...


Jag är fortfarande arg! Jättearg och jag har gråtit ännu mer i ren ilska. Om det är så här det ska vara nu för tiden när man köper nya grejer då vill jag, från och med nu, "testköra" produkten i butiken å se så att den fungerar. Jag vill plocka i SIMkort och köra alla funktioner innan jag bestämmer mig för om jag ska köpa eller inte. Det är ju det enda sättet man kan bli nöjd med sitt köp på, skulle jag vilja påstå! Så jävla sjukt! Ursäkta svordomarna men det kan inte hjälpas för jag har aldrig varit med om något så dumt... Och då har jag lämnat tillbaka mååååååånga saker på grund av att de inte fungerat.



Jag visste inte att det var så här det fungerade (eller inte fungerade) och jag känner mig chockad faktiskt. Så nu vet ni det gott folk, att har ni väl betalat för er telefon så kommer ni inte att få en ny om den är trasig, byta till en annan sort om den är trasig eller få pengarna tillbaka. Ni står helt enkelt med det ni köpt. På sin höjd blir den möjligtvis inskickad på lagning. Det är lite som att skaffa barn, det blir som det blir och du kan inte ångra dig om ungen föds med ett finger extra eller saknar en lunga eller nåt...


Det jag undrar är nu, om det inte går att laga den eller om det blir fler problem med den, vad händer då? Hur mycket fel kan det vara på en telefon innan man får en ny? Kan man ens någonsin få en ny? Snacka om att företagen måste tjäna pengar på det här sättet...


Så nu får jag väl förhoppningsvis tillbaka telefonen om ett par veckor eller så. Och då hoppas jag att den kommer fungera. Jag ska aldrig mer handla något elektroniskt! Jag lovar!


Nää, jag är så jävla arg och jag saknar Korvbullen nåt enormt! Finaste, finaste Korvbullen...

Presentation


Förflyttad Eskilstunabo som nu mera samboskapar i Enköping.

Omröstning

Har du varit här förut?
 Jajjemensan!
 Aldrig!
 Inte en susning!

Fråga mig

6 besvarade frågor

Gästboken

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards