Direktlänk till inlägg 16 april 2012
Jag kände hur hungern började riva lite i mig och kom på att det var några timmar sedan jag stoppade något i magen. Sagt och gjort så plockade jag fram alla de godaste grönsaker och rotfrukter som huset hade att erbjuda. Kastade nyss in en stor plåt i ugnen och det ser redan gott ut.
När jag gör iordning grönsaker så här eller klyftpotatis så gör jag alltid extra mycket, då har man liksom flera dagars lunch eller middag säkrad. Allt man behöver göra då är att fixa ihop någon kyckling eller en skinkbit och nån fräsch sås så har man en hel måltid. Kanoners!
Jag har ju då alltså skalat, hackat/skurit rödbeta, morot och blomkål. Jag brukar lägga dem i raddor så här och krydda varje grönsak med olika saker så att de smakar olika. På rödbetorna har jag bara flingsalt, på morötterna ligger det persilja och blomkålen är saltad och kryddad med vitlökspulver.
Nåt som är bra att ha hemma tycker jag är sådana här frysta örter. De kan man ha i vad som helst och piggar upp även den tröttaste maträtt eller cremefraicheburk.
Eftersom korvbullen jobbar kväll hela veckan så får jag ju ordna maten själv och då är det praktiskt att göra mycket på en gång så man slipper laga mat när det känns trist. Annars är det ju liksom risk för att det blir fil eller yoghurt och macka till middag och det e ju kanske inte så bra alla dagar.
Så fort solen börjar skina så börjar det även spritta i min kropp. Jag vill genast ge mig ut på en joggingrunda eller två. Svettas, må bra och andas frisk luft. Det är härligt och bra för min astma. I år är det precis likadant. Här om veckan kunde...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 | 4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 | 10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 | 18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
|||
23 | 24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 | |||||||||
|