Alla inlägg den 19 augusti 2014

Av madeleine karlsson - 19 augusti 2014 23:37

Det är så härligt att ligga och lyssna på regnet som smattrar mot plåttaket och känna Bullen röra sig där inne.

Lika härligt är det att gå in i badrummet just nu. Där hänger det små, små kläder överallt. Både högt och lågt. Byxor, bodys, strumpor, mössor och lakan till vaggan. Det ser ut som en hel liten barnklädesbutik. Jag hoppas verkligen att vi hinner använda allt innan Bullen växer ur de små sakerna. Jag har tvättat hela dagen, naturligtvis i allergivänligt oparfymerat skölj- och tvättmedel. Det var en mysig stund att hänga all tvätt för en gångs skull. Tänkte på Bullen och att snart får jag matcha ihop olika outfits och klä bebisen i. Undrar vilken färg som Bullen kommer passa bäst i osv...

Onekligen så känns allt det här en aning surrealistiskt och, ja fortfarande, alldeles overkligt! Kan inte för mitt liv förstå att nästnästa månad så är vi garanterat (om allt går som det ska den sista biten vill säga) en till i familjen. <3

Nu ska jag försöka sova en stund. God natt du härliga regniga lilla värld!



Av madeleine karlsson - 19 augusti 2014 12:36

Har hösten kommit nu äntligen? Jag hoppas det, det känns så mycket bättre med regn och luft som faktiskt går att andas. Jag känner inte längre något akut behov av att dra av mig mitt eget skinn eller inhandla en frysbox att bosätta mig i. Man kan ha kläder på sig som inte känns svettfuktiga efter fem minuter och vill man så kan man till och med tända ljus och mysa under en filt med en kopp te. Det är ljuvligt!

Hösten har alltid varit min favoritårstid. Känner mig också alltid lite finare då. Men i morse när jag ställde mig framför spegeln var det en sorglig syn som mötte mig. Jag är så otroligt trött, sover som en kratta och vaknar vid fyra varje morgon. Har jag tur lyckas jag somna om ett par timmar senare. Men den där tröttheten följer en liksom under hela dagen och på kvällen när det äääääntligen är dags att krypa ner i snarklådan så hittar jag ingen skön position att sova i. Måste nu mera använda händer och armar som stöd kring magen när jag byter sida. Detta spektakel medför också att jag vaknar varenda gång vändning skall ske. Har jag inte vänt mig på länge så vaknar jag ändå av smärtor i höft och bäcken.

Men jag försöker intala mig att det blir bättre snart, kanske kommer det kännas bättre redan ikväll för ingen dag är ju den andra lik... (Man får komma på knep för att orka.) Det är ju inte jättelång tid kvar.

Apropå tid så har jag någon slags beslutsångest. Mitt hår ser ut som en påse skit och jag är allt annat än nöjd (håret gör så otroligt mycket för självkänslan). Det är mest utväxten som stör mig. Den är så där hemsk nu igen, har nog svettats bort all färg de där varma veckorna. Nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra. Ska jag färga det nu så lär jag se lika dassig ut när det är dags för förlossning och jag kan tänka mig att hårfärgning inte står högst upp på listan när man fått en ny liten bebis att ta hand om... Men färgar jag det inte nu så får jag gå runt och känna mig ful (och fulare ändå ju mer utväxten växer)i flera veckor till. Ååååååh! Färgen är så jädra dyr också (199 på hälsokostbutiken) så jag har inte råd att färga både nu och om ca tre veckor.

Vilka problem va? Suck!

Har i alla fall peelat ansiktet idag och lagt en fuktgivande mask från Dermalogica som ska få verka i typ all evighet. Och nej, jag har inte råd att köpa så dyra saker men jag hittade äntligen det sedan länge borttappade presentkortet på Askungens salong som jag fick i trettioårspresent förra året. Har letat som en idiot för jag visste att det gick ut straxt före min födelsedag. Kunde inte hitta det någonstans men så igår rensade jag bland mina gamla tidningar och magasin och där, där låg det nedklämt. Jag chansade och åkte direkt till salongen för att höra mig för om det gick att utnyttja trots att det gått ut för en vecka sedan. Det gick! Jag valde att ta en ansiktsmask från Dermalogica och en rouge i en mer höstig och neutral färg.

Jag har alltid velat testa Dermalogica men det är ju så hutlöst dyrt och det har aldrig någonsin passat min plånbok. Däremot tror jag att det fungerar bra med min hud. Så jag är väldans glad över den här masken som gick loss för över 400 spänn...

Det är väl bland annat sånt här man får spendera de här väntedagarna med nu? Lite skönhetsvård och pyssel. Ska börja med Bullens kläder idag tror jag. Det måste tvättas allting, vikas och läggas på plats. Även sängkläder osv måste tvättas.

Sedan funderar jag på att baka nån dag och stoppa i frysen. Tänker att det är bra sedan när vi troligtvis får besök efter att Bullen kommit till världen. Och så det här med mat! Jag hör många som gjort matlådor osv och fryst in så slipper man liksom tänka på det de första dagarna när allt säkert är en aning kaosartat. Men samtidigt tänker jag att det kanske är skönt att ägna sig åt något annat ändå och ha nån slags rutin om dagarna. Vi är ju två trots allt, ska vi bara sitta som två stolpar i soffan och titta på vår skatt hela dagarna?? Något mer måste vi ju göra? Hur gjorde du/ni??

Ja hörrni, det är mycket som ska förberedas inför den lilles ankomst... (Packa väskan också, vad nu i hela fridens namn man ska ha med sig??!!)



Presentation


Förflyttad Eskilstunabo som nu mera samboskapar i Enköping.

Omröstning

Har du varit här förut?
 Jajjemensan!
 Aldrig!
 Inte en susning!

Fråga mig

6 besvarade frågor

Gästboken

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25 26
27
28 29 30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards