Alla inlägg den 9 februari 2008

Av madeleine karlsson - 9 februari 2008 23:45

Jahapp, så har då årets schlagercirkus rullat in i de svenska tv-apparaterna och slagit upp sitt stora tält i våra vardagsrum.


Jag är redan trött på`t!


Jag har i år inte brytt mig om att se efter vilka artister och "artister" som skall medverka i spektaklet men jag hann bläddra igenom aftonbladets superdupertrevliga(?) schlagerbilaga innan allt började...


Jag höll minsann på att få en smärre chock när jag såg att vikingen själv, Christer Sjögren skulle medverka, dessutom med en låt som bar titeln I love Europe! (Lilla Ingela Pling hade nog tänkt till lite när hon var med och skrev årets bidrag... ) Den stora chocken kom när bidraget gick och vann hela delfinalen tillsammans med den pyttelilla diamanten.

Jag har aldrig varit något fan av Christer S-gren, jag avskyr hans smöriga leende och Elvislåtarna han spelat in. (Det finns bara en Elvis, så det så!) 


Hon dennadära Tapper var ju väldigt tapper som ställde upp med en låt som bara gick i två tonarter ungefär.  En låt som gick på tok för lågt för hennes eget bästa. Fruktansvärt tråkigt och dåligt men hon samlade säkert röster på grund utav hennes lilla comeback och sjukdomshistoria. *suck*


Den forne fame factory medlemmen Michael Michailoff bjöd oss på något som vi redan har hört. En cover av Andreas Johnsons förra schlagerdänga. Tack så mycket för det.


Så har vi dendär lilla sammetsbruttan velvet också som sjöng om nåt som jag inte minns. Det lät lite disco, det är allt jag minns och allt jag tänker säga om det numret... 


Något annat som fick mina ögon att spärras upp lite extra och mina öron att fullkomligt knipa ihop sig av kramp var den nya lilla tjejgruppen Face-84! Dessa tänker jag utnämna till årets clowner!

Jag trodde att det var ett skämt, ett stort fett skämt! Tydligen så hade jag fel... På scen stod fyra, säkert söta och rockigt klädda flickor som spelade bebismusik! Usch! När jag läste tidningen fick jag reda på att de dessutom var 25 år gamla... Undrar om det var Per Gessle som skrivit deras rosa tuggummilåt med den pinsamt dåliga texten??

Sångerskan måste de dessutom hittat på närmsta TFFSMBSSN (Tondöva Förening För Sångerskor Med Barnröster Som Sjunger Nasalt).

När denna låt spelades skämdes jag över att vara svensk. Hoppas att de som bestämt vilka bidrag som skulle medverka skämdes lika mycket!!!


Ett å annat litet litet litet guldkorn fanns väl också men överlag så sög hela kalaset!


Den unge mannen Brandur sjöng en smäktande ballad på dålig engelska men höll tonerna iallafall och det ska han ha en eloge för. Han var duktig men låten hade nog inget schlagervärde. Jag är ju en sådan som tror att ballader aldrig har en chans i den stora finalen...Men hellre hade jag sett honom i globen istället för dendär förbannade vikingen med det vita pepsodentleendet!



Någon som alltid är rolig är ju den rara (Ja han ser så rar ut.) Björn Gustafsson! Jag har gillat honom sedan jag såg honom första gången. Inte bara för att han är söt utan för att han har ett roligt scenspråk och klyftiga tokerier för sig. Jag gillade badbyxeskämtet skarpt samtidigt som det var en seriös baktanke bakom det hela... Tack Björn för att du fick mig att stanna kvar framför tv-apparaten så att jag kunde genomlida hela festivalen.



Något annat som jag inte riktigt förstod var det underliga dansnumret någonstans i slutet av programmet. Gjorde ni?

Jag gillar dans och tycker om att titta på smidiga ballerinor och dansöser men dethär var nog bland det tråkigaste jag någonsin sett! På scen stod några blekfisar i underliga kläder och liksom svepte med armarna och benen till någon form av,skulle det kanske vara futuristisk musik? Det hände liksom inget utan dansarna bara tog några steg åt höger och vänster och tog litegrann på varandra när tillfälle gavs. Inga lyft, ingen spänning, inget skojj alls!


Nee nu orkar jag inte babbla mer om denhär festivalen, den sög. Vi får väl se hur det blir nästa vecka när Carola ska medverka... Jag återkommer med en schlagerrapport då troligtvis... Fram tills dess så tänker jag inte ägna en enda vaken minut åt dethär knasiga spektaklet!



Over and out tokstollar!!! 

Av madeleine karlsson - 9 februari 2008 22:29

Ibland vill man bara fastna i ett ögonblick.

Ibland vill man inte somna av rädslan att förlora tiden.

Stunder som varit kommer aldrig tillbaka, det måste man vara införstådd med innan en ny stund inleds...

Att tänka efter före är det viktigaste vi har.

Att somna och sova tryggt i någons famn, att vakna med blicken i någon annans ögon är att leva. 

Att vaggas till sömns av någons andetag är som att gunga på ett öppet hav...




Presentation


Förflyttad Eskilstunabo som nu mera samboskapar i Enköping.

Omröstning

Har du varit här förut?
 Jajjemensan!
 Aldrig!
 Inte en susning!

Fråga mig

6 besvarade frågor

Gästboken

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards