Alla inlägg den 13 januari 2011

Av madeleine karlsson - 13 januari 2011 18:13

Jo justja, igår när jag satt och kollade igenom de jobb som fanns runtikring så passade jag på att gå in på Arbetsförmedlingens hemsida.

Jag googlade förstås och fick genast träff, där stod: Enköpings arbetsförmedling- Möjligheternas mötesplats. Redan där var jag tvungen att ställa mig frågan om de verkligen menade allvar? Möjligheternas mötesplats? Vad menar dem med det egentligen? Är det ett skämt?


Alla som vet vad arbetsförmedlingen är för något vet också att det är fullständigt värdelöst,, och något som de som bestämmer över oss vanliga människor här i Sverige, tvingar oss att sysselsätta oss med om och när vi inte har någonting annat vettigare för oss.


Jag tror att jag har varit på arbetsförmedlingen ungefär 3 eller 4 gånger. Fastän jag aldrig varit arbetslös. Nu är jag dock på god väg att bli det och jag tycker väl att man måste försöka så gott det går för att hitta ett jobb och då måste man väl börja i god tid eftersom det är så jäklarns klurigt och svårt nu för tiden.

Därför skickade jag ett mail till arbetsförmedlingen där jag ställde några frågor. Jag undrade när man skulle skriva in sig som arbetslös om man examineras i Juni. Jag frågade om man kunde börja söka jobb redan nu. Jag frågade om de i Enköping hade någon jobbcoach och vad en sådan kunde hjälpa till med isåfall. Jag orkade inte leta reda på allt detta på deras myllriga hemsida...


Det här var svaret jag fick:


Hej!

Tycker att du ska gå in på vår hemsida www.arbetsformedlingen.se. På den kan du hitta mängder av bra information kring vad du kan göra redan nu och hur arbetsmarknaden ser ut alltså massor av bra tips och råd. Jag tycker inte du behöver anmäla dig hos oss redan nu men du skulle ju kunna skriva in dig på vår jobbsajt som heter "mitt cv". Den administrerar du på egen hand, där möts arbetssökande, och arbetsgivare på nätet. Ett annat tips till dig är att när du sitter med hemsidan och har funderingar över var du kan hitta saker samt få bra råd , så ring vår telefonarbetsförmedling kundtjänst på telefon 0771-416416. De har öppet 8-22 på vardagar samt dagtid på lördag och söndag. Jobbsök eller jobbcoach (personlig) kan du inte få i detta läge men som sagt det finns massor av bra saker du kan ta del av på egen hand.

Vänliga hälsningar

Annika Forssel


För det första så störde jag mig på den oerhört dåliga meningsbyggnaden, bristen av pukter och kommatering på fel ställen. Dessutom störde jag mig på att hon skriver att det inte finns något jag egentligen kan göra just nu men att det finns massor av bra saker jag kan ta del av på egen hand... någonstans...på hemsidan antar jag. Det enda jag kan göra är ju att skapa ett cv. Det skriver hon ju själv.

Men hallååååå! Vad faan är det för fel på den här organisationen? Jag blir arbetslös om ett halvår, 6 månader! Tiden går ruggigt fort, har jag då inte rätt att för min egen skull så tidigt det bara går och är möjligt att börja söka jobb och visa mig på arbetsmarknaden redan nu? Varför kan man inte redan nu få en jobbcoach? Någon som kan hjälpa och stötta en i det som komma skall och som faktiskt, idag är så jäkla svårt?


Är det bara jag eller låter det här helt sjukt? Här gör man sitt bästa för att slippa bli arbetslös och hjälpa de kära politikerna med den så kallade nollvisionen och så fort som möjligt skaffa sig ett jobb och vad får man för det? Inte ett skit. Hon säger ju i princip, om man läser mellan raderna, att jag inte behöver ha så bråttom och att jag kan sitta och pilla hemifrån med ett CV och vänta, vänta, vänta på den dagen då jag faktiskt är arbetslös.

Kan de fatta att jag inte vill vara det, inte en enda jävla dag! Vad är det för fel med att vilja ha ett jobb till dagen efter min examen?


Det här mailet fick mig inte direkt att bli peppad och vilja besöka det där helveteshålet där man ändå får göra allt själv. Nej, den här organisationen borde läggas ner, det räcker väl isåfall med den så kallade telefonarbetsförmedlingen?


Hon låter så nedlåtande i det där mailet, som om jag inte fattar något. Hemsidan behöver hon inte nämna vid namn, jag fattar, det var liksom där jag hittade hennes adress... Arbetsförnedringen är dess rätta namn!!

Av madeleine karlsson - 13 januari 2011 17:23

 

Här har vi ett sådant där fint exempel på en dålig vinkel... Hahaha Den där dubbelhakan är omöjlig att få bort!


Förr var jag ledsen, jätteledsen. Inte alltid, men ibland.


 

Sedan blev jag glad igen! Trots att någon dum hårfrisörksa hade klippt någon form av sne pannlugg som jag absolut inte ville ha då...


Jag var lite skeptisk också. Funderade mycket på allt och ingenting. Hur skulle det går för mig egentligen?


   

Grimaser har jag alltid gillat och det tänker jag fortsätta med. Den högra bilden får mig att faktiskt vilja åka till varmare breddgrader och ha en riktigt lång och härlig semester. Vinden i håret!


 

Jag har provat glasögon! Den här är från sensommaren 2008, jag hade precis träffat Korvbullen över nätet och jag råkar faktiskt minnas att vi pratade via sms just den här kvällen. Jag ville att han skulle komma till Eskilstuna. Jag hade druckit drinkar och kände mig modig!


 

Jag fotade mig själv alldeles för mycket. Både bra och dåliga bilder...


     

Jag bröt foten också, jättehärligt! Verkligen. Och jag fick gå med gips och passade på att manekänga min snygga gipssko som var min bästa vän i x antal veckor.


 

Vad är det som luktar?


Jag flyttade ihop med korvbullen i vår fina lilla tvåa och så här mysig känner jag mig när jag tänker på hur bra allt är! No worries!


 

Så här ser jag ut när jag femårstrotsar och irriterar mig på saker som jag inte förstår och absolut inte vill ta tag i. Bilden är sedan igår när jag inte fick ett dugg gjort, trots att jag skulle ha gjort massor...


Jag har tagit en massa andra jättefina bilder också. Men dem är inte på mig och jag tycker inte om att slänga ut bilder på människor jag känner här i bloggen om det inte är något absolut speciellt, då ber jag om lov.

Jag tittade nyss igenom på bilderna jag tog på F när hon var gravid med lille M och tänker på allt roligt vi haft. Jag tittade på bilderna på nyfödda T som snart är två och ett halvt. Jag tittar på bilderna av balen som jag fotade åt familjen H, A:s mammas bröllop, min arbetskamrat C:s barn som hon sedan fick i bröllopspresent.

Alla är jättefina och jag är väldigt stolt över dem. Jag borde titta på saker jag åstadkommit lite oftare...


Jag vill nog syssla med fotografering i någon form i framtiden. Det borde jag.

Av madeleine karlsson - 13 januari 2011 17:05

Jag sitter och försöker ställa samman boken om mig själv nu. Det medför att jag är tvungen att kolla igenom en massa gamla bilder och det är faktiskt både hemskt och ganska roligt.


Jag blir inte särkslit bra på bild om jag inte tar den själv och helst då från speciella vinklar. Underifrån fungerar till exempel inte alls och snett från sidan är heller ingen höjdare...


Jag tänkte jag skulle trolla fram några gamla bilder men jag ska pilla i mig lite tomatsallad först


Ses snart!

Presentation


Förflyttad Eskilstunabo som nu mera samboskapar i Enköping.

Omröstning

Har du varit här förut?
 Jajjemensan!
 Aldrig!
 Inte en susning!

Fråga mig

6 besvarade frågor

Gästboken

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards