Alla inlägg den 22 januari 2008

Av madeleine karlsson - 22 januari 2008 21:18

Igår så satte jag mig och tittade på guldbaggegalan...


Denna gala av galor!

Denna guldiga, tjusiga, roliga, lättsamma, stämningsfulla och härliga gala.... not.


Guldbaggegalan måste vara den tråkigaste galan som existerar.

Denna gången hjälpte det knappt att den roliga och elakt modiga Sissela Kyle höll i trådarna...

Stämningen känns så fruktansvärt stel och knappt ett enda leende bjuds det på bland alla skådisar som sitter som stela fiskpinnar i sina stolar. 


En annan  grej som stör mig med galor som dessa är att det bara är ungefär tre filmer som blir nominerade i ALLA kategorier... 

De tre som blev nominerade i år var filmerna, Du levande, Arn (Såklart) och Stockholmsfilmen Darling... Det var också ett evigt tjat om filmen Underbar och älskad av alla som jag personligen tycker är en helt värdelös.  Ibland när man ser svenska filmer så skäms man nästan över att vara svensk, Underbar och älskad av alla är precis en sådan film.


En film som jag inte sett men som jag tycker verkar bra är Ett öga rött som bara tilldelades ett pris... (Måste ta mig i kragen och hyra den.)


Leenden och glada skutt är något som saknas i denhär typen av galor. Ingen av de som tog emot sin bagge hoppade och skrek av lycka, ingen av dem bjöd på något humoristiskt, om man då bortser från Lennart Jähkels dans, Per Morberg "nakenchock" och Sissela själv... Jag tycker att skådisar i allmänhet verkar vara ett rätt tråkigt folkslag. De bjuder inte direkt på sigsjälva såvida de inte fått en knasig roll i någon film utan de håller sig stilla och allvarliga där de sitter i sina dyra klänningar och kostymer. 


Om det inte vore för de roliga kortfilmerna emellan prisutdelningarna så hade jag aldrig orkat genomlida två timmar i guldbaggegalans våld. (Det är alltid roligt att göra parodi på redan existerande filmer.) Cecilia Frode ska ha en eloge för sina insatser och den snygge skådisen Andreas Wilson borde kanske hålla sig till komedifilmer hädanefter?? 



Vissa kategorier tycker jag saknas...

Barn och ungdomsfilmer har ju tex inte en chans att ens bli nominerade i någon kategori (Linas kvällsbok tycker jag vore värd en nominering i denna icke existerande kategori.) och det finns ingen kategori som hyllar filmernas nykomlingar, såsom nya härliga regissörer eller filmare...


Nåväl, jag tycker inte att guldbaggegalan är så flott och fin som den ska framställas att vara och jag personligen tycker att den är lika torr och tråkig varje år. Kanske var årets gala något roligare än de andra men det beror helt och hållet på Sissela. Ingen av skådisarna gav mig ett enda leende på läpparna. Tråkigt!



Guldbaggegalan gör inte mig det minsta guldbaggegalen! 



Presentation


Förflyttad Eskilstunabo som nu mera samboskapar i Enköping.

Omröstning

Har du varit här förut?
 Jajjemensan!
 Aldrig!
 Inte en susning!

Fråga mig

6 besvarade frågor

Gästboken

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7
8
9 10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards